Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
14.12.2016.

Министар привреде Горан Кнежевић примио је данас Ју Јонга, председника Хестил групације са којим је разговарао о раду железаре у Смедереву, коју је купила кинеска компанија Хестил у јулу ове године.

Јонг, који је обишао Железару и разговарао са руководством и запосленима, пренео је данас министру задовољство досадашњим радом, као и план за наредну годину.

„Хестил ће инвестирати 120 милиона долара директно у обнову и набавку опреме и технологије, како бисмо још више унапредили рад“, најавио је Јонг, који је истакао да је у претходних 6 месеци у погонима Хестила боравило око 200 стручњака и техничара који су знатно унапредили производњу.

Министар привреде је нагласио да је та инвестиција оживела читав један крај Србије, дала му замајац да још боље послује, а што је, по његовим речима, допринело да се Србија може похвалити одличним макроеконским резултатима, на које су указале и најзначајније међународне институције. „Србија је стабилна земља са јасним планом како даље“, истакао је он.

Он је и нагласио да такву ситуацију морају искористити инвеститори јер су створени предуслови за те пројекте и у слободним зонама.