Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
14.12.2016.

Ministar privrede Goran Knežević primio je danas Ju Jonga, predsednika Hestil grupacije sa kojim je razgovarao o radu železare u Smederevu, koju je kupila kineska kompanija Hestil u julu ove godine.

Jong, koji je obišao Železaru i razgovarao sa rukovodstvom i zaposlenima, preneo je danas ministru zadovoljstvo dosadašnjim radom, kao i plan za narednu godinu.

„Hestil će investirati 120 miliona dolara direktno u obnovu i nabavku opreme i tehnologije, kako bismo još više unapredili rad“, najavio je Jong, koji je istakao da je u prethodnih 6 meseci u pogonima Hestila boravilo oko 200 stručnjaka i tehničara koji su znatno unapredili proizvodnju.

Ministar privrede je naglasio da je ta investicija oživela čitav jedan kraj Srbije, dala mu zamajac da još bolje posluje, a što je, po njegovim rečima, doprinelo da se Srbija može pohvaliti odličnim makroekonskim rezultatima, na koje su ukazale i najznačajnije međunarodne institucije. „Srbija je stabilna zemlja sa jasnim planom kako dalje“, istakao je on.

On je i naglasio da takvu situaciju moraju iskoristiti investitori jer su stvoreni preduslovi za te projekte i u slobodnim zonama.