Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
19.04.2019.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић и министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић потписали су данас Меморандум о сарадњи, којем је циљ да се интензивира сарадња два министарства.

 

Стевановић је, у изјави новинарима након потписивања, рекао да овај документ представља добар стимуланс за унапређење односа Србије и Републике Српске.

 

„Наши односи се заснивају на Споразуму о успостављању специјалних паралелних односа, а увек постоји простор и могућност да се ти односи даље шире, нарочито на пољу економије“, рекао је државни секретар. Он је додао да потенцијал за то види у делу који се односи на привлачење инвестиција, у индустрији, посебно у наменској индустрији, што би се радило у сарадњу са Министарством одбране.

Говорећи о састанку делегација који је претходио потписивању меморандума, Стевановић је рекао да ће резултат тог састанка бити видљив већ после Ускрса, и прецизирао да ће бити формирана заједничка радна група која ће се пре свега бавити темом инвестиција и начинима да се привуку инвеститори.

 

„Наша браћа су показала заинтересованост да наша добра искуства пресликају, а ми смо са друге стране чули и од њих добре предлоге како да додатно усавршимо политику подстицаја. Договорили смо да стручњаци из сектора унутар наших министарстава интензивирају сарадњу и комуникацију“, рекао је Стевановић.

 

Министар Петричевић је оценио да је данашњи састанак био успешан. Он је истакао да је веома важно да сарадња буде још интензивнија и да је то оно на чему ће два министарства у наредном периоду радити.

 

„Данас смо договорили да сарадњу подигнемо на још виши ниво, кроз бољу повезаност наших ресора. Договорили смо и формирање радне групе која ће радити на стварању бољих привредних услова кроз сарадњу два министарства“, рекао је Петричевић.