Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
19.04.2019.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević potpisali su danas Memorandum o saradnji, kojem je cilj da se intenzivira saradnja dva ministarstva.

 

Stevanović je, u izjavi novinarima nakon potpisivanja, rekao da ovaj dokument predstavlja dobar stimulans za unapređenje odnosa Srbije i Republike Srpske.

 

„Naši odnosi se zasnivaju na Sporazumu o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa, a uvek postoji prostor i mogućnost da se ti odnosi dalje šire, naročito na polju ekonomije“, rekao je državni sekretar. On je dodao da potencijal za to vidi u delu koji se odnosi na privlačenje investicija, u industriji, posebno u namenskoj industriji, što bi se radilo u saradnju sa Ministarstvom odbrane.

Govoreći o sastanku delegacija koji je prethodio potpisivanju memoranduma, Stevanović je rekao da će rezultat tog sastanka biti vidljiv već posle Uskrsa, i precizirao da će biti formirana zajednička radna grupa koja će se pre svega baviti temom investicija i načinima da se privuku investitori.

 

„Naša braća su pokazala zainteresovanost da naša dobra iskustva preslikaju, a mi smo sa druge strane čuli i od njih dobre predloge kako da dodatno usavršimo politiku podsticaja. Dogovorili smo da stručnjaci iz sektora unutar naših ministarstava intenziviraju saradnju i komunikaciju“, rekao je Stevanović.

 

Ministar Petričević je ocenio da je današnji sastanak bio uspešan. On je istakao da je veoma važno da saradnja bude još intenzivnija i da je to ono na čemu će dva ministarstva u narednom periodu raditi.

 

„Danas smo dogovorili da saradnju podignemo na još viši nivo, kroz bolju povezanost naših resora. Dogovorili smo i formiranje radne grupe koja će raditi na stvaranju boljih privrednih uslova kroz saradnju dva ministarstva“, rekao je Petričević.