Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
19.03.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић састала се данас са Њ.Е Амр Алгувејлијем амбасадором Арапске Републике Египат у Београду, и том приликом позвала инвеститоре из Египта да улажу у Србију.

„Традиционално добри односи између Србије и Египта представљају добру основу за унапређење економске сарадње, коју је могуће остварити кроз процес приватизације и путем свих облика директних улагања“, рекла је Атанасковић.

На састанку је предложена размена искустава стручњака из области економије двеју земаља, која би била организована непосредно пре заседања Мешовитог комитета за економско, научну и техничку сарадњу између Р. Србије и АР Египат, а које је планирано да се одржи у јуну ове године.

„Размена искустава експерата двеју земаља биће од великог значаја, а када се буду стекли услови, по завршетку епидемије вируса Ковид-19, организоваћемо Пословни форум на коме ће привредници из Србије и Египта имати прилику да се упознају и размотре потенцијалну сарадњу“, рекла је је Атанасковић.

Амбасадор Алгувејли захвалио је министарки на пријему и изразио жељу да привредни субјекти балканских земаља буду партнери у развоју афричког континента.
„Уверен сам да постоји значајан потенцијал за унапређење сарадње на различитим пољима“, подвукао је амбасадор.

Он је указао на могућност коју пружа афричко тржиште за пласман наших производа и услуга, и на могућности које пружа Афричка континентална зона слободне трговине која је створила јединствено тржиште за 1,3 милијарде људи на континенту, која је почела да функционише 1. јануара 2021. године.

„Постоји велика могућност у повећању трговинске размене и успостављању боље сарадње у инфраструктурним пројектима, области информационих технологија, прехрамбене индустрије, производње намештаја, као и повезивању малих и средњих предузећа“, закључио је амбасадор.