Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
22.05.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић разговарала је са привредницима Нове Вароши о изазовима са којима се сурећу и том приликом поручила да је ресор који води отворен за сарадњу и помоћ.

Атанасковић је поновила да је циљ ресора којим руководи да се кроз дијалог са представницима привреде настави унапређење пословног окружења како би могли даље да шире посао и запошљавају нову радну снагу, а тиме и побољшају живот грађана и задрже младе у својим срединама.

Она је привреднике упознала са програмима подршке Министарства привреде подсећајући да је ове године Министарство издвојило две милијарде динара бесповратних средстава за четири програма подршке малим и средњим предузећима, и то за набавку опреме, за подстицање предузетништва кроз развојне пројекте, за помоћ почетницима у бизнису, и по први пут за програм намењен женама и младима.

„Многи привредници из Нове Вароши већ користе средства Фонда за развој, али и Министарства привреде, што показује да нас виде као некога коме могу увек да се обрате, на кога могу да се ослоне и ко може да им помогне“, рекла је Атанасковић.
Приликом посете општини Нова Варош министарка је обишла компанију “Златарпласт” која запошљава 300 радника, а коју чине три основне целине – прерада пластичних маса, фабрика гуме и хладњача, као и предузеће „Трговина Авдић“ која се налази у Пословној зони Инова.

Атанасковић је истакла да јој је задовољство што је посетила две компаније, примере добре праксе, које упркос епидемији корона вируса нису отпустиле раднике, уредно плаћају порезе и доприносе, и активно раде.

Наводећи да је подршка Министарства усмерена ка унапређењу пословне инфраструктуре, развоју предузетништва и према великим инвестицијама, она је истакла да је у Новој Вароши завршена реализација четири инфраструктурна пројекта, од којих се два односе на Индустријску зону Инова, а да је за ову годину планирана реализација новог пројекта који се односи на изградњу канализационе мреже у туристичкој зони Златар.

Председник општине Нова Варош Радослав Васиљевић исказао је велико задовољство због министаркине посете, оцењујући да је тиме продубљена одлична сарадња са Министарством привреде.

Он је истакао да су састанку са министарком присуствовали најзначајнији привредници те општине који у овом моменту запошљавају више од хиљаду радника, али и који отварају нова радна места и тиме чувају младе у Новој Вароши.
Директор компаније „Златарпласт“ Мићо Зорић и директорка фирме “Новатекс” Надежда Колашинац сложили су се да посета министарке говори о томе да Министарство привреде брине о Новој Вароши.

Привредници су током састанка указали министарки на недаће са којима се сусрећу у тој општини, а као један од основних проблема навели су недостатак радне снаге.