Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
20.08.2021.

Министарки привреде Анђелки Атансковић синоћ је уручено признање Златни грб Бруса који се додељује поводом 19. августа – Преображења, Дана те општине.

Атанасковић је том приликом истакла да јој је велика част да прими признање.

„Признање је знак да сам за ових осам месеци успела нешто да урадим за локалне самоуправе, наше привреднике и привреду у целини“, рекла је Атанасковић.

Наводећи да је Министарство привреде подржало Брус кроз инфраструктурне пројекте, она је истакла да ће ресор којим руководи и даље помагати ту општину.

„Министарство ће и даље помагати општини, а за добробит свих грађана Бруса“, рекла је Атанасковић.

Министарка је том приликом подсетила и да је у фокусу ресора којим руководи још снажнија подршка домаћим привредницима и да се чини све да мала и средња предузећа још више напредују.

„За осам месеци обишла сам више од 30 локалних самоуправа и 60 фирми у Србији и то углавном домаћих. Привредници су ме упознали са изазовима са којима се сусрећу и могућностима, а циљ разговора је да још више унапредимо привредни амбијент у Србији“, рекла је Атанасковић.

Она је истакла и да је захваљујући председнику Александру Вучићу и његовом личном ангажовању у набавци вакцина српска привреда сачувана и поред пандемије корона вируса која је погодила читав свет.

Како је истакла, Србија је данас политички и економски стабилна земља, једна од најпожељнијих инвестиционих дестинација коју су страни инвеститори препознали као добро место за улагање.

„Наша земља напредује. Тај напредак се види и по изградњи путева, болница, школа, вртића…, свега онога што је стагнирало и стајало“, рекла је Атанасковић.

Она је додала да се све то ради како би млади остали да живе и раде у Србији.

„Радимо све да задржимо младе људе. Влада заједно са председником Србије Александром Вучићем ради на унапређењу инфраструктуре, на привлачењу нових инвестиција, новим радним местима како би наша деца остала у нашој земљи, да ту оснивају породице и граде своје домове“, рекла је Атанасковић.