Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
24.10.2016.

Државни секретар Драган Стевановић изјавио је данас, након потписивања уговора о подстицајима са бугарском комапанијом „Калинел“ која ће у Босилеграду отворити погон и запослити 200 нових радника, да је ово прва озбиљна инвестиција у овој неразвијеној општини у последњих 10 година.

Компанија „Калинел“ је из Бугарске и бави се производњом готових текстилних производа. У Србији послује од 2012. године и запошљава 52 радника у Врањској Бањи. Своје производне капацитете проширује куповином производне хале „Кобос“ у општини Босилеград, где ће у основна средства и запошљавање још 200 нових радника инвестирати евра 1.857.000 евра.

Држава ће ову инвестицију и отварање нових радних места подржати са 710.000 евра подстицаја. „Нешто мање од 100 радника биће запослено до краја године, а у наредне три године инвеститор ће ангажовати још радника до достизања пуне запослености предвиђене уговором“ рекао је Стевановић.

Он је нагласио да је ова инвестиција од посебне важности за грађане тог краја, имајући у виду да је у Босилеграду највећи број људи запослено у јавном сектору, те ће се отварањем погона поспешити и запошљавање у приватном сектору, што ће се свакако одразити и на буџет општине.

Државни секретар је нагласио да је подршка овој инвестицији доказ другачијег односа Владе Србија према југу Србије и неразвијеним крајевима, посебно у контексту планираног и најављеног привредног раста.