Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
24.10.2016.

Državni sekretar Dragan Stevanović izjavio je danas, nakon potpisivanja ugovora o podsticajima sa bugarskom komapanijom „Kalinel“ koja će u Bosilegradu otvoriti pogon i zaposliti 200 novih radnika, da je ovo prva ozbiljna investicija u ovoj nerazvijenoj opštini u poslednjih 10 godina.

Kompanija „Kalinel“ je iz Bugarske i bavi se proizvodnjom gotovih tekstilnih proizvoda. U Srbiji posluje od 2012. godine i zapošljava 52 radnika u Vranjskoj Banji. Svoje proizvodne kapacitete proširuje kupovinom proizvodne hale „Kobos“ u opštini Bosilegrad, gde će u osnovna sredstva i zapošljavanje još 200 novih radnika investirati evra 1.857.000 evra.

Država će ovu investiciju i otvaranje novih radnih mesta podržati sa 710.000 evra podsticaja. „Nešto manje od 100 radnika biće zaposleno do kraja godine, a u naredne tri godine investitor će angažovati još radnika do dostizanja pune zaposlenosti predviđene ugovorom“ rekao je Stevanović.

On je naglasio da je ova investicija od posebne važnosti za građane tog kraja, imajući u vidu da je u Bosilegradu najveći broj ljudi zaposleno u javnom sektoru, te će se otvaranjem pogona pospešiti i zapošljavanje u privatnom sektoru, što će se svakako odraziti i na budžet opštine.

Državni sekretar je naglasio da je podrška ovoj investiciji dokaz drugačijeg odnosa Vlade Srbija prema jugu Srbije i nerazvijenim krajevima, posebno u kontekstu planiranog i najavljenog privrednog rasta.