Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
02.08.2016.

Министарство привреде је донело одлуку да са 413 милиона динара подржи извођења радова на 32 пројеката од значаја за локални и регионални развој и стандард грађана у градовима и општинама широм Србије.

Пројекти, који ће се реализовати у оквиру пограма Програма „ Градимо заједно“, односе се на изградњу или рекоинструкцију вртића, школа, социјалних и културних установа и саобраћајница.

Укупна вредност инвестиција је већа од 966 милиона динара, а Министарству учествује у суфинансирању 50 одсто вредности сваког пројета, док локалне самоуправе обезбеђују остатак средстава из споствених буџета.

Програм „ Градимо заједно“ Министарство привреде реализује заједно са Европском инвестицином банком и локалним самоуправама.

У претходне три године у оквиру овог програма подржан је 41 пројекат укупне вредности 1.287.139.670 динара, од чега је Министарство привреде суфинансирало пројекате средствима кредита Европске инвестиционе банке са више од 712 милиона динара, а остатак представља учешће локалних самоуправа.

Највећа улагања односила су се на изградњу и реконструкцију саобраћајница, мостова, школа и вртића што је утицало  на квалитета живота становника у локалним самоуправама.