Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
18.11.2016.

На додели Националне награде за пословну изврсност “Оскар квалитета 2016“ титулу Апсолутног победника у реалном сектору добила је компанија „Месер техногас“, а у јавном сектору ЗУ „Апотека Ниш“. Награду додељују Привредна комора Србије и Фондација за културу квалитета и изврсност под покровитељством Министарства привреде, поводом Светског дана квалитета.

Помоћник министра привреде и почасни председник жирија за доделу Оскара квалитета Јован Петровић изјавио је да су победници овог форума прави пример куда и како треба да иде српска привреда, јер су показали како се користи стандард за подизање квалитета производа и услуга.

Потпредседник ПКС Мирослав Милетић истакао је да се награђују само најбољи који подстичу културу квалитета и додао да је сваке године све квалитетнији избор лауреата.

“Реч је о својеврсним брендовима Србије и региона”, навео је Милетић и нагласио да такве фирме најбоље промовишу Србију.

У категорији реални сектор апсолутни победник је Месер Техногас, затим Еатон Електрик из Сремске Митровице за области стратегија, људски ресурси и партнерство и ресурси, затим Прва петолетка – Наменска из Трстеника за пословне резултате, као и Д&Н Сани из Лапова у области стратегије. Ту награду је добила и Енерготехника- Јужна Бачка из Новог Сада за област партнерство и ресурси.

У категорији јавног сектора ЗУ Апотеке Ниш су добиле звање Апсолутног победника, Научни Институт за вереринарство из Новог Сада награђен је у области лидерство, партнерство и ресурси и процеси, производи и услуге. Такодје, аеродром Никола Тесла за област партнерство и ресурси и пословне резултате.

Када је реч о организацијама ван територије Србије, наградјена је и АЛИМС – Агенција за лекове и медицинска средства Црне Горе као Апсолутни победник и ТМД Доммерс лигхтинг Градачац за област лидерство.

В.д. генералног директора  аеродрома Никола Тесла у Београду Саша Влаисављевић изјавио је  за Тањуг да је награда Оскар квалитета за београдски аеродром још једна потврда доброг и квалитетног пословања.

“Четири месеца за редом бележили смо апсолутна повећања месечног броја путника. Девет одсто више путника у новембру и 19 одсто већи промет робе су подаци који довољно говоре сами за себе. Квалитет услуге за аеродром је приоритет, па је и ова награда мени изузетно драга”, нагласио је Влаисављевић.

Извршни директор Мессер техногас-а Ернст Боде рекао је да је то предузеће пре неколико година аплицирало за ту награду, али да су је тек сада добили, пошто су у међувремену доста радили и  напредовали.

“Верујем да само квалитет може да обезбеди опстанак компаније, продају и даљи просперитет”, нагласио је он.

Директор Апотеке Ниш Димитрије Јанковић  рекао је да је то предузеће стално на путу пословне изврсности и да ће их ова награда мотивисати да буду још успешнији.

Председник Стручног савета Фондације за културу квалитета и изврсност Милош Јелић је истакао да су награђена нека нова решења, која су у своју изврсност уверила стручни жири.