Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
18.11.2016.

Na dodeli Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta 2016“ titulu Apsolutnog pobednika u realnom sektoru dobila je kompanija „Meser tehnogas“, a u javnom sektoru ZU „Apoteka Niš“. Nagradu dodeljuju Privredna komora Srbije i Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede, povodom Svetskog dana kvaliteta.

Pomoćnik ministra privrede i počasni predsednik žirija za dodelu Oskara kvaliteta Jovan Petrović izjavio je da su pobednici ovog foruma pravi primer kuda i kako treba da ide srpska privreda, jer su pokazali kako se koristi standard za podizanje kvaliteta proizvoda i usluga.

Potpredsednik PKS Miroslav Miletić istakao je da se nagrađuju samo najbolji koji podstiču kulturu kvaliteta i dodao da je svake godine sve kvalitetniji izbor laureata.

“Reč je o svojevrsnim brendovima Srbije i regiona”, naveo je Miletić i naglasio da takve firme najbolje promovišu Srbiju.

U kategoriji realni sektor apsolutni pobednik je Meser Tehnogas, zatim Eaton Elektrik iz Sremske Mitrovice za oblasti strategija, ljudski resursi i partnerstvo i resursi, zatim Prva petoletka – Namenska iz Trstenika za poslovne rezultate, kao i D&N Sani iz Lapova u oblasti strategije. Tu nagradu je dobila i Energotehnika- Južna Bačka iz Novog Sada za oblast partnerstvo i resursi.

U kategoriji javnog sektora ZU Apoteke Niš su dobile zvanje Apsolutnog pobednika, Naučni Institut za vererinarstvo iz Novog Sada nagrađen je u oblasti liderstvo, partnerstvo i resursi i procesi, proizvodi i usluge. Takodje, aerodrom Nikola Tesla za oblast partnerstvo i resursi i poslovne rezultate.

Kada je reč o organizacijama van teritorije Srbije, nagradjena je i ALIMS – Agencija za lekove i medicinska sredstva Crne Gore kao Apsolutni pobednik i TMD Dommers lighting Gradačac za oblast liderstvo.

V.d. generalnog direktora  aerodroma Nikola Tesla u Beogradu Saša Vlaisavljević izjavio je  za Tanjug da je nagrada Oskar kvaliteta za beogradski aerodrom još jedna potvrda dobrog i kvalitetnog poslovanja.

“Četiri meseca za redom beležili smo apsolutna povećanja mesečnog broja putnika. Devet odsto više putnika u novembru i 19 odsto veći promet robe su podaci koji dovoljno govore sami za sebe. Kvalitet usluge za aerodrom je prioritet, pa je i ova nagrada meni izuzetno draga”, naglasio je Vlaisavljević.

Izvršni direktor Messer tehnogas-a Ernst Bode rekao je da je to preduzeće pre nekoliko godina apliciralo za tu nagradu, ali da su je tek sada dobili, pošto su u međuvremenu dosta radili i  napredovali.

“Verujem da samo kvalitet može da obezbedi opstanak kompanije, prodaju i dalji prosperitet”, naglasio je on.

Direktor Apoteke Niš Dimitrije Janković  rekao je da je to preduzeće stalno na putu poslovne izvrsnosti i da će ih ova nagrada motivisati da budu još uspešniji.

Predsednik Stručnog saveta Fondacije za kulturu kvaliteta i izvrsnost Miloš Jelić je istakao da su nagrađena neka nova rešenja, koja su u svoju izvrsnost uverila stručni žiri.