Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
08.07.2016.

Министарство привреде упутило је јавни позив локалним самоуправама за суфинасирање  израде пројектно – техничке документације за инфраструктурне пројекте којима се унапређује пословна инфраструктура (индустријске и пословне зоне, инкубатори и кластери), ревитализују браунфилд локације и развија саобраћајна и комунална инфраструктура.

За ову подршку опредељено је 80 милиона динара, а Министарство ће у одређеном проценту, у зависности од развијености локалне самоуправе, суфинансирати укупне трошкове израде пројектно-техничке документације, док су градови и општине у обавези да финансирају преосталу вредност пројекта.

Ова подршка се реализује у оквиру Програма подстицања равномерног регионалног развоја у 2016. години, којим је, поред ове мере,  предвиђено и 50 милиона динара за меру суфинансирања годишње чланарине јединица локалне самоуправе за рад и пословање акредитованих регионалних развојних агенција и меру суфинансирања учешћа акредитованих регионалних развојних агенција у пројектима од значаја за регионални и локални развој.

Више информација о Програму, условима јавног позива, начину суфинансирања, критеријумима и потребној документацији, заинтересоване локалне самоуправе могу наћи на интернет презентацији Министарства привреде, а рок за пријаву пројеката је 22. јула 2016. године.