Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
26.03.2020.

Situacija izazvana pandemijom virusa Covid19 odrazila se na sve sfere života, a pogotovo na poslovanje privrede.

U zajedničkom interesu očuvanja likvidnosti privrede veoma je važno da, pored očuvanja zaposlenosti i svih drugih mera, svi privredni subjekti, pokažu odgovorno ponašanje u odnosu na privredni sistem u celini.

Ministarstvo privrede apeluje na sve privredne subjekte da svakako vode računa o svom interesu ali i o interesu svojih partnera u ovoj situaciji i da kroz solidarnost zajednički prebrodimo period smanjene privredne aktivnosti. Imajući u vidu međusobnu povezanost svih privrednih subjekata, jedino ukoliko u lancu uspemo da održimo likvidnost svih karika, uspećemo da nakon prestanka važenja vanrednog stanja brzo podignemo privrednu aktivnost.

Ukoliko, usled primene različitih vidova prinudne naplate, veliki broj privrednih subjekata bude blokiran,  ostane bez većeg dela likvidnih sredstava, onemogućen da nastavi sa radom u toku ili nakon vanrednog stanja, put oporavka za celu privredu, a pogotovo velike sisteme, biće znatno duži i teži.

Još jednom, Ministarstvo privrede, Ministarstvo finansija i Narodna banka Srbije apeluju na opštu solidarnost učesnika u privrednom životu, a sve u cilju prevazilaženja trenutne situacije i očuvanja ekonomskog Sistema.