Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
04.02.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković razgovarala je sa predstavnicima 17 akreditovanih regionalnih razvojnih agencija (ARRA) o proširenju i unapređenju saradnje.

Atanasković je na onlajn sastanku istakla da su agencije značajni resurs, partner Ministarstva privrede u sprovođenju programa koji se odnose na sektor malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

„Pored finansijske podrške Ministarstvo privrede potencijalnim i postojećim mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, kroz Program standardizovanog seta usluga, obezbeđuje i ono što je nekima možda značajnije od novca – neophodne informacije, obuke, savetodavne usluge i mentoring. Sve te usluge su besplatne i mogu da se koriste u akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama“, rekla je Atanasković.

Ministarka se zahvalila i na značajnoj podršci ARRA tokom vanrednog stanja uvedenog zbog pandemije KOVID -19.

„Agencije su nam pružile dragocenu pomoć u realizaciji programa za likvidnost u saradnji sa Fondom za razvoj, kao i u sprovođenju terenske kontrole programa koji se odnose na MSPP sektor“, rekla je Atanasković.

Ona je istakla da je zbog značaja ARRA u narednom periodu potrebno raditi na povećanju njihove vidljivosti na svim nivoima.

„Agencije pružaju pomoć i drugim ministarstvima. Prepoznate su kao značajan partner Ministarstva za evropske integracije u procesu uspostavljanja i sprovođenja regionalne politike, a Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i druge institucije su zainteresovane za korišćenje njihovih kapaciteta na regionalnom i lokalnom nivou“, navela je Atanasković.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar Dragan Stevanović i pomoćnica ministra Katarina Obradović Jovanović.

ARRE, čiju su većinski osnivači lokalne samouprave, u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju pružaju pomoć MSPP sektoru kroz informacije, savetodavne usluge, mentoring, obuke, promocije, terensku kontrolu, kao i jedinicama lokalne samouprave kroz pripremu i sprovođenje projekata i razvojnih dokumenata.