Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
20.11.2020.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић разговарала је данас са амбасадором Републике Индонезије Мохамедом Чандри Видја Јудхом о унапређењу привредне сарадње и том приликом је истакла да је циљ Србије повећање извоза у Индонезију.

 

Указујући да постоји велики простор за проширење трговинске сарадње и инвестиција две земље, Атанасковић је навела могућност за отварање фабрике намештаја од ратана у Србији.

 

Министарка је истакла и да велике могућности види у извозу нашег прерађеног воћа и поврћа у Индонезију, као и у увећању присуства наших компанија на индонежанском тржишту.

 

„Надам се да ћемо већ следеће године моћи да честитамо једни другима на успешно склопљеним пословима“, рекла је Атанасковић.

 

Амбасадор је указао да Индонезија жели да повећа инвестиције у Србију.

 

Он је подсетио да у Србији раде две фабрике, у Ковину и Инђији, које су за ову годину планирале повећање производних капацитета уз нова запошљавања, а што је одложено због пандемије коронавирса.

 

„Кроз сарадњу са Министарством привреде успели смо да направимо успешне приче у Србији које могу послужити као пример другим инвеститорима из Индонезије“, рекао је Чандри који је предложио да се следеће године одржи бизнис форум у Београду уз учешће привредника из обе земље.

 

Саговорници су причали и о проширењу сарадње у војној индустрији, као и извозу пшенице из Србије у Индонезију, а министарка Атанасковић је рекла да ће посредовати у комуникацији са ресорним министарствима.