Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
02.12.2020.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић састала се данас са амбасадором Словачке Републике у Београду Федором Росохом и том приликом је позвала словачке инвеститоре да улажу у нашу земљу.

„Србија је атрактивна инвестициона дестинација и верујем да ћемо повећати интерес словачких инвеститора за улагање код нас“ истакла је Атанасковић.

Министарка је навела да ће се лично ангажовати на јачању економских односа двеју земаља јер, како је указала, имамо велике могућности за унапређење сарадње у областима од заједничког интереса.

„Дуги низ година односи две земље су  врло  интензивни и карактерише их висок степен сагласности по питањима билатералне и међународне сарадње“, рекла је министарка.

Амбасадор Росоха је нагласио да Словачка неће мењати свој став и да ће поштовати територијални интегритет и суверенитет Републике Србије.

Према његовим речима, Словачка ће као искрен пријатељ и сигуран партнер Србије наставити да јој пружа јасну подршку ка европском путу.

Саговорници су изразили наду да ће се  епидемиолошка ситуација изазвана корона вирусом ускоро завршити и омогућити да се одржи 10. заседање Мешовитe  комисије за економску сарадњу између Републике Србије и Словачке Републике.