Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
02.12.2020.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković sastala se danas sa ambasadorom Slovačke Republike u Beogradu Fedorom Rosohom i tom prilikom je pozvala slovačke investitore da ulažu u našu zemlju.

„Srbija je atraktivna investiciona destinacija i verujem da ćemo povećati interes slovačkih investitora za ulaganje kod nas“ istakla je Atanasković.

Ministarka je navela da će se lično angažovati na jačanju ekonomskih odnosa dveju zemalja jer, kako je ukazala, imamo velike mogućnosti za unapređenje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

„Dugi niz godina odnosi dve zemlje su  vrlo  intenzivni i karakteriše ih visok stepen saglasnosti po pitanjima bilateralne i međunarodne saradnje“, rekla je ministarka.

Ambasador Rosoha je naglasio da Slovačka neće menjati svoj stav i da će poštovati teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije.

Prema njegovim rečima, Slovačka će kao iskren prijatelj i siguran partner Srbije nastaviti da joj pruža jasnu podršku ka evropskom putu.

Sagovornici su izrazili nadu da će se  epidemiološka situacija izazvana korona virusom uskoro završiti i omogućiti da se održi 10. zasedanje Mešovite  komisije za ekonomsku saradnju između Republike Srbije i Slovačke Republike.