Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
13.01.2021.

„Нови пакет помоћи који је најавио председник Републике Србије Александар Вучић значајан је показатељ да држава настоји да помогне максимално у оквиру својих могућности привреди и секторима који су најтеже погођени епидемијом корона вируса“, изјавила је министарка привреде Анђелка Атанасковић.

Према њеним речима, помоћ компанијама у Србији сачуваће радна места за више од милион запослених, али и обезбедити економску стабилност за велики број грађана.

„Виталност привреде, ликвидност компанија, спречавање затварања фабрика и пословање без отпуштања радника, успели смо да обезбедимо захваљујући адекватном реаговању државе и пакетима подршке. Заједничким радом превазићи ћемо све изазове који су пред нама. Уз одговорно поступање сигурна сам да ћемо успети да дан после корона вируса дочекамо са што мање последица“, рекла је министарка.

Атанасковић је истакла да ресор којим руководи активно залаже за унапређење привредног амбијента у Србији, као и да је у буџету за подстицај привреди ове године издвојено 17,6 милијарди динара.