Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
08.09.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић разговарала је данас са амбасадором Гренаде Олегом Фирером о унапређењу економске сарадње.

 

Оцењујући да је неопходно повећати трговинску размену, као и привредну сарадњу између две земље, Атанасковић и Фирер су се договорили да се у наредном периоду потпише Меморандум о сардњи између два ресорна министарства Србије и Гренаде како би се успоставила боља сарадња у области привреде.

 

„Билатерални односи бележе узлазни тренд, а карактеришу их међусобно разумевање и интерес за даље унапређење свих видова сарадње“, истакла је Атанасковић која је амбасадора Гренаде упознала са радом ресора којим руководи, посебно са могућностима улагања у Србији.

 

Атанасковић је подсетила да Србија спроводи подстицајну политику у складу са правилима Европске Уније, као и да има строга и јасно постављена правила и услове под којима привредни субјекти могу да добију различите облике државне подршке.

„Србија се, захваљујући економским реформама, које је спровела у претходном периоду, позиционирала као једна од најзначајнијих инвестиционих дестинација Централне и Источне Европе, стабилног пословног окружења, са препознатљивим и привлачним инвестиционим амбијентом”, поновила је Атанасковић.

Фирер је указао у којим областима може да се оствари сарадња између две земље напомињући да jе Гренада позната као острво зачина, да је највећи произвођач најквалитетнијих мускатних орашчића који се користе у козметици, али и какаа, производа од чоколаде и рума.