Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
08.09.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković razgovarala je danas sa ambasadorom Grenade Olegom Firerom o unapređenju ekonomske saradnje.

 

Ocenjujući da je neophodno povećati trgovinsku razmenu, kao i privrednu saradnju između dve zemlje, Atanasković i Firer su se dogovorili da se u narednom periodu potpiše Memorandum o sardnji između dva resorna ministarstva Srbije i Grenade kako bi se uspostavila bolja saradnja u oblasti privrede.

 

„Bilateralni odnosi beleže uzlazni trend, a karakterišu ih međusobno razumevanje i interes za dalje unapređenje svih vidova saradnje“, istakla je Atanasković koja je ambasadora Grenade upoznala sa radom resora kojim rukovodi, posebno sa mogućnostima ulaganja u Srbiji.

 

Atanasković je podsetila da Srbija sprovodi podsticajnu politiku u skladu sa pravilima Evropske Unije, kao i da ima stroga i jasno postavljena pravila i uslove pod kojima privredni subjekti mogu da dobiju različite oblike državne podrške.

„Srbija se, zahvaljujući ekonomskim reformama, koje je sprovela u prethodnom periodu, pozicionirala kao jedna od najznačajnijih investicionih destinacija Centralne i Istočne Evrope, stabilnog poslovnog okruženja, sa prepoznatljivim i privlačnim investicionim ambijentom”, ponovila je Atanasković.

Firer je ukazao u kojim oblastima može da se ostvari saradnja između dve zemlje napominjući da je Grenada poznata kao ostrvo začina, da je najveći proizvođač najkvalitetnijih muskatnih oraščića koji se koriste u kozmetici, ali i kakaa, proizvoda od čokolade i ruma.