Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
27.01.2021.

Министарка привреде Анђелка Атансковић и амбасадор Словеније у Београду Дамјан Бергант разговарали су данас о унапређењу привредне сарадње, оценивши да су свеукупни односи две земље добри и стабилни.

Атанасковић је том приликом изразила задовољство стањем билатералних економских односа који се, како је истакла, крећу узлазном линијом што је резултат значајног повећања међусобне трговинске размене и словеначких улагања у Србију.

Она је подсетила да у нашој земљи послује преко 1.400 словеначких предузећа која запошљавају више од 25.000 људи, као и да је укупна спољнотрговинска размена са Словенијом до новембра 2020. године износила нешто више од милијарду евра.

Амбасадор Бергант се осврнуо на успешно завршену аквизицију Комерцијалне банке од стране NLB оценивши да је реч о још једној значајној словеначкој инвестицији.

Саговорници су разговарали и о актуелној ситуацију изазваној пандемијом КОВИДА- 19.

Бергант је похвалио мере које је спровела Влада Србије као подршку привреди за време кризе изазване корона вирусом, а министарка Атанасковић је нагласила да је наша земља и у 2021. години предвидела нови пакет мера ради ублажавања последица пандемије.

Амбасадор је поновио да Словенија пружа подршку Републици Србији у процесу европских интеграција, подсетивши да ће ова земља председавати Саветом ЕУ у другој половини 2021. године.