Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
09.11.2020.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић састала се данас са амбасадором Републике Грчке Јоргосом Диакофотакисом, са којим је, између осталог, разговарала о даљем унапређењу привредне сарадње две земље.

 

Саговорници су се том приликом сложили и да привреда мора да функционише и да се развија упркос тешкоћама изазваним пандемијом коронавируса.

 

Атанасковић и Диакофотакис су констатовали да Србија и Грчка имају изузетно добре политичке односе, као и да постоји простор за даље унапређење привредне сарадње, посебно у областима дигиталне економије, енергетске ефикасности и сл.

 

Министарка Атанасковић је позвала грчке инвеститоре да улажу у Србију имајући у виду атрактиван привредни амбијент у нашој земљи и изразила наду да ће пројекти бити реализовани на обострану корист.

 

Диакофотакис се осврнуо на Декларацију о успостављању стратешког партнерства између Србије и Грчке, потписану прошле године у Атини, наводећи да је реч о важном документу који даје одличну основу за свеокупни развој економских односа две земље.