Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
18.05.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић састала се данас са државним секретаром за интернационализацију Министарства спољних послова Републике Португалије Еуриком Б. Диашем са којим је разговарала о дигиталној трансформацији малих и средњих предузећа и привлачењу португалских инвеститора у Србију.

 

На састанку је било речи о унапређењу привредне сарадње две земље кроз јасно дефинисане области, а саговорници су се сложили да потенцијала има и да би доста могло да се уради на побољшању економских односа поготово што се следеће године обележава годишњица успостављања билатералних односа.

 

Наводећи да је Србија стабилна земља, са међународним кредибилитетом, атрактивна за компаније које имају намеру да реализују улагања у њој Атанасковић је позвала португалске инвеститоре да инвестирају у нашој земљи.

 

Министарка је предложила и да се преко привредних комора обнове иницијативе за организовање бизнис форума јер је то, како је истакла, најбољи начина на који привредници налазе партнере за пословање.

 

Државни секретар је указао да Португал може да буде база за даље улагање и пласирање производа у земљама португалског говорног подручја у Латинској Америци и Африци, и да исто тако види Србију као базу из које би португалске инвестиције могле да се преливају у земље западног Балкана и шире у региону југоисточне Европе.

 

Саговорници су се сложили и да фокус сарадње, посебно након пандемије корона вируса, треба ставити на дигитализацију малих и средњих предузећа, а државни секретар је предложио да ресорна министарства у Србији и Португалу у наредном периоду организују вебинаре у тој области ради размене искустава.