Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
07.12.2020.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић и амбасадор Аустрије у Београду Николаус Лутероти разговарали су данас о унапређењу економских односа две земље који су, како су истакли, већ на високом нивоу.

Атанасковић је упознала амбасадора са плановима министарства, наводећи да су приоритети јачање малих и средњих предузећа, поготово женског и омладинског предузетништва и привлачење великих инвестиција.

„Министарство ради на креирању критеријума за подстицаје јер желимо да задржимо младе и креативне људе у земљи“, рекла је Атанасковић.

Говорећи о аустријским инвестицијама у Србији, министарка је указала да су оне  превасходно у финансијском сектору, а да би могле да се прошире и на производњу у индустрији и пољопривреди.

Наводећи да је, и поред одличних економских односа Србије и Аустрије, обим размене две земље опао услед пандемије Ковида 19, Атанасковић је изразила жељу да се контакти Министарства привреде и трговинског одељења аустријске амбасаде интензивирају у наредном периоду.

Амбасадор Лутероти је истакао да је Аустрија дуго била водећи инвеститор у Србији, а да је сада на другом месту.

Он је истакао да у Србији послује око 400 фирми из Аустрије које упошљавају 21.000 радника и да је било важно сачувати запослене у овим фирмама током пандемије корона вируса.

Лутероти је исткао предности Србије као дестинације за улагање наводећи, као пример, висок квалитет радне снаге, правну сигурност и поједностављење процедура за пословање.