Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
07.12.2020.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković i ambasador Austrije u Beogradu Nikolaus Luteroti razgovarali su danas o unapređenju ekonomskih odnosa dve zemlje koji su, kako su istakli, već na visokom nivou.

Atanasković je upoznala ambasadora sa planovima ministarstva, navodeći da su prioriteti jačanje malih i srednjih preduzeća, pogotovo ženskog i omladinskog preduzetništva i privlačenje velikih investicija.

„Ministarstvo radi na kreiranju kriterijuma za podsticaje jer želimo da zadržimo mlade i kreativne ljude u zemlji“, rekla je Atanasković.

Govoreći o austrijskim investicijama u Srbiji, ministarka je ukazala da su one  prevashodno u finansijskom sektoru, a da bi mogle da se prošire i na proizvodnju u industriji i poljoprivredi.

Navodeći da je, i pored odličnih ekonomskih odnosa Srbije i Austrije, obim razmene dve zemlje opao usled pandemije Kovida 19, Atanasković je izrazila želju da se kontakti Ministarstva privrede i trgovinskog odeljenja austrijske ambasade intenziviraju u narednom periodu.

Ambasador Luteroti je istakao da je Austrija dugo bila vodeći investitor u Srbiji, a da je sada na drugom mestu.

On je istakao da u Srbiji posluje oko 400 firmi iz Austrije koje upošljavaju 21.000 radnika i da je bilo važno sačuvati zaposlene u ovim firmama tokom pandemije korona virusa.

Luteroti je istkao prednosti Srbije kao destinacije za ulaganje navodeći, kao primer, visok kvalitet radne snage, pravnu sigurnost i pojednostavljenje procedura za poslovanje.