Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
29.04.2021.

Заседање Мешовите комисије за економску сарадњу између Србије и Црне горе биће одржано у наредним месецима у Подгорици, током којег ће бити организован и Пословни форум привредника, ради унапређења економских односа двеју земаља и развијања привредне сарадње, договорено је данас на састанку министарке привреде Анђелке Атанасковић са министром економског развоја Црне Горе Јаковом Милатовићем.

Атанасковић је истакла да је састанак био конструктиван и да постоји простор за унапређење привредне сарадње Србије и Црне Горе.

„На данашњем састанку договорили смо даљу сарадњу, даље састанке који ће бити реализовани у наредном периоду. Организоваћемо и Форум привредника како бисмо појачали наше економске односе“; поручила је Атанасковић.

Милатовић је овом приликом истакао да је Србија веома важан трговински партнер Црној Гори и да су ове године границе Црне Горе отворене за све грађане и привреднике, што је веома важно за туризам и кретање роба.

„Сарадња Србије и Црне Горе може да буде још боља. Договорили смо делегацију са стране Владе Србије која би предводила велики број привредника из Србије, како бисмо дали политички стимуланс економској сарадњи две земље. Црна Гора је отворена за грађане Србије и привреднике“, истакао је он.