Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
15.12.2020.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић разговарала је данас са генералним директором Светске банке у Србији Стивеном Ндегвом о наставку сарадње.

Атанасковић је на онлајн састанку истакла да су приоритети министарства у наредном периоду повећање великих инвестиција, подршка малим и средњим предузећима, завршетак приватизације, унапређење пословног окружења и дефинисање политике државног власништва на чему се интензивно ради.

Говорећи о подршци малом бизнису, она је истакла да је, следећи принцип већег учешћа жена који је примењен и у састављању нове Владе Србије, министарство добило задатак да припреми моделе финансирања како женског, тако и омладинског предузетништва.

Како би се помогао раст малих и средњих предузећа, Министарство привреде наставља са спровођењем својих главних програма подршке, рекла је Атанасковић и додала да је за наредну годину планирано и спровођење новог програма за подршку женама – почетницама у пословању, како би се подстакао развој ове осетљиве групације друштва.

Ндегва је истакао да су приоритети министарства јасни. Он је додао да се радује посвећености министарства повећању инвестиција посебно оних које ће допринети развоју ланаца добављача у Србији и омогућити нова запошљавања грађана.

Ндегва је указао и да Светска банка подржава завршетак просеца приватизације и да су задовољни прогресом који је Србија направила у тој области.