Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
15.12.2020.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković razgovarala je danas sa generalnim direktorom Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom o nastavku saradnje.

Atanasković je na onlajn sastanku istakla da su prioriteti ministarstva u narednom periodu povećanje velikih investicija, podrška malim i srednjim preduzećima, završetak privatizacije, unapređenje poslovnog okruženja i definisanje politike državnog vlasništva na čemu se intenzivno radi.

Govoreći o podršci malom biznisu, ona je istakla da je, sledeći princip većeg učešća žena koji je primenjen i u sastavljanju nove Vlade Srbije, ministarstvo dobilo zadatak da pripremi modele finansiranja kako ženskog, tako i omladinskog preduzetništva.

Kako bi se pomogao rast malih i srednjih preduzeća, Ministarstvo privrede nastavlja sa sprovođenjem svojih glavnih programa podrške, rekla je Atanasković i dodala da je za narednu godinu planirano i sprovođenje novog programa za podršku ženama – početnicama u poslovanju, kako bi se podstakao razvoj ove osetljive grupacije društva.

Ndegva je istakao da su prioriteti ministarstva jasni. On je dodao da se raduje posvećenosti ministarstva povećanju investicija posebno onih koje će doprineti razvoju lanaca dobavljača u Srbiji i omogućiti nova zapošljavanja građana.

Ndegva je ukazao i da Svetska banka podržava završetak proseca privatizacije i da su zadovoljni progresom koji je Srbija napravila u toj oblasti.