Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
27.04.2021.

Долазак канадских инвеститора у Србију задатак је на коме ће две земље радити посвећено у наредном периоду, закључак је са састанка министарке привреде Анђелке Атанасковић и Њ. Е. господина Џајлса Нормана, амбасадора Канаде у Р. Србији.

Према речима министарке, Канада је доспела на 34. место међу земљама са највећим нето улагањима нерезидената у Србију, a у нашој земљи активно послује више од 293 привредна субјекта чији су власници канадски држављани.

„У врху приоритета Србије је привлачење страних инвеститора. Сарадња Србије и Канаде последњих година је доста напредовала, посебно на плану економске сарадње и инвестиција. Потенцијали за сарадњу су далеко већи било да је реч о инвестицијама или другим областима привредне сарадње од обостраног интереса, зато вас позивам да инвестирате у нашој земљи“, рекла је Атанасковић.

Она је информисала свог саговорника да је даље економско јачање Србије, као и одржавање економске стабилности са акцентом на пружање подршке привреди за време кризе изазване пандемијом, један од циљева Министарства привреде.

„Пројекције привредног раста Србије указују на бржи економски опоравак земље од очекиваног. БДП Србије, у поређењу с претходном годином, опао је мање него у неким јачим европским привредама. То је бољи резултат од очекиваног на почетку пандемије, а томе је у највећој мери допринело доношење правовременог и обимног пакета монетарних и фискалних подстицаја, које је припремила Влада Републике Србије“, објаснила је Атанасковић.

Министарка је навела да се ресор којим руководи посебно залаже за подршку малим и средњим предузећима и предузетницима, са нагласком на јачању женског и омладинског предузетништва.

Амбасадор Норман похвалио је Србију када је вакцинација у питању и истакао да је то одличан резултат.

Он је навео да је Србија веома интересантна његовој земљи и сагласио се са министарком да постоји простор за унапређење економских односа.

„У Србији послује велики број фирми чији су власници Канађани. Драго би нам било када бисмо успели да привучемо још више инвестиција“, закључио је он.