Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
10.03.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић и директор Kанцеларије за Kосово и Метохију др Петар Петковић разговарали су данас о реализацији пројеката за помоћ грађанима наше јужне покрајине, а који су договорени на недавном састанку са председником Србије Александром Вучићем у Kуршумлији.

На данашњем састанку договорено је да Министарство привреде одвоји значајна финансијска средства за помоћ развоју малих и средњих предузећа у српским срединама на територији Kосова и Метохије, што је од изузетног значаја за побољшање услова живота и рада нашег народа на територији покрајине, посебно у српским срединама у централном Kосмету и Kосовском Поморављу.

Атанасковић и Петковић договорили су и помоћ за развој и подстицај женског предузетништва на Kосову и Метохији, кроз подршку различитим пројектима који за циљ имају оснаживање жена и њихово запошљавање, али и модалитете за помоћ почетницима у бизнису.

На овом састанку министарка Атанасковић и директор Петковић истакли су да је важно наставити помоћ српским предузећима која послују на територији Kосова и Метохије.

Они су се сагласили да је важно да се сарадњом и заједничким напорима свих државних органа помогне српском народу на Косову и Метохији.

Састанку у Министарству привреде су присуствовали и државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић, начелница у министарству Јулијана Вучковић, као и помоћник директора Kанцеларије за Kосово и Метохију задужен за подршку привреди, пољопривреди и руралном развоју Веселин Kочановић.