Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
17.05.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић и министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић разговарали су данас у Источном Сарајеву о интезивирању сарадње у оквиру Програма развоја Подриња са посебним акцентом на изради и реализацији инфраструктурних пројеката у зонама пословања у Републици Српској.

Атанасковић и Петричевић су о наставку сарадње на пројектима од обостраног интереса разговарали на састанку одржаном у оквиру заједничке седнице Владе Републике Србије и Владе Републике Српске.

„Наставићемо сарадњу у области подстицања привредног развоја, са посебним акцентом на изради и реализацији инфраструктурних пројеката у зонама пословања у Српској, у регији Подриње и то са циљем унапређења развојног потенцијала кроз стварање повољних услова за привлачење инвестиција, унапређење привредног амбијента и отварање нових радних места“, рекла је Атанасковић.

Саговорници су разговарали и о успостављању сарадње привредних субјеката кроз организовање сајмова, пословних форума и других догађаја што ће, како су истакли, представљати одличну пословну прилику за повезивање привредника.

Према речима министарке, у томе би значајну улогу могла да има и Привредна комора Србије.

Атанасковић је  истакла да ће министарство на чијем је челу радо повезати  Министарство привреде и предузетништва Републике Српске и ПКС зарад јачања и унапређења сарадње на будућим пројектима од заједничког интереса, а на добробит грађана.