Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
28.04.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић састала се данас са министром привреде и предузетништва Републике Српске Вјекославом Петричевићем, како би разговарали о потенцијалној сарадњи и будућим пројектима од заједничког интереса.

Министарка Атанасковић истакла је да су током састанка покренуте теме које су и раније биле актуелне али нису реализоване до краја.

„Имали смо конструктиван разговор, током кога су договорени конкретни кораци у спровођењу планова. Помоћи ћемо нашим пријатељима из Републике Српске у реализацији пројеката у различитим областима“, рекла је Атанасковић.

На састанку је констатовано да је Србија добар пример када је раст и развој привреде и економије у питању.

„За долазак инвеститора од велике је важности развој инфраструктуре. У Србији се граде путеви, отварају фабрике, постали смо интересантни за стране инвеститоре. Верујем да својим примером можемо да помогнемо Српској“, рекла је Атанасковић.

Министар Петричевић захвалио је Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу на помоћи коју пружају Републици Српској.

Он је истакао да је по узору на Србију у Српској урађен Закон о слободним зонама, што је од изузетне важности за развој привреде.

Према његовим речима од великог значаја је могућност обуке и менторинга на пољу пројеката од стране наших стручњака.

Саговорници су исказали интересовање и намеру за заједнички раст и развој Србије и Републике Српске.