Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
28.04.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković sastala se danas sa ministrom privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslavom Petričevićem, kako bi razgovarali o potencijalnoj saradnji i budućim projektima od zajedničkog interesa.

Ministarka Atanasković istakla je da su tokom sastanka pokrenute teme koje su i ranije bile aktuelne ali nisu realizovane do kraja.

„Imali smo konstruktivan razgovor, tokom koga su dogovoreni konkretni koraci u sprovođenju planova. Pomoći ćemo našim prijateljima iz Republike Srpske u realizaciji projekata u različitim oblastima“, rekla je Atanasković.

Na sastanku je konstatovano da je Srbija dobar primer kada je rast i razvoj privrede i ekonomije u pitanju.

„Za dolazak investitora od velike je važnosti razvoj infrastrukture. U Srbiji se grade putevi, otvaraju fabrike, postali smo interesantni za strane investitore. Verujem da svojim primerom možemo da pomognemo Srpskoj“, rekla je Atanasković.

Ministar Petričević zahvalio je Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću na pomoći koju pružaju Republici Srpskoj.

On je istakao da je po uzoru na Srbiju u Srpskoj urađen Zakon o slobodnim zonama, što je od izuzetne važnosti za razvoj privrede.

Prema njegovim rečima od velikog značaja je mogućnost obuke i mentoringa na polju projekata od strane naših stručnjaka.

Sagovornici su iskazali interesovanje i nameru za zajednički rast i razvoj Srbije i Republike Srpske.