Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
11.05.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић разговарала је са  амбасадорком Португалије Маријом Вирџинијом Мендес да Силва Пином и том приликом истакла да има доста простора за унапређење привредне сарадње две земље, као и да је неопходно заједнички радити како би се тај потенцијал искористио.

Атанасковић је истакла да су билатерални односи Србије и Португалије на добром нивоу, уз континуиран раст.

„Међутим, потенцијали за сарадњу су далеко већи било да је реч о инвестицијама или другим областима привредне сарадње од обостраног интереса“, рекла је Атанасковић.

Наводећи да се економска сарадња углавном базира на спољнотрговинској робној размени која је прошле године износила 77,5 милиона евра, министарка је указала да тај број не осликава наше могућности, али да је добро да робна размена постоји и додала „зато ћемо заједно радити на повећању наших активности“.

Амбасадорка Португалије се, такође, сложила да је неопходан заједнички рад на унапређењу привредне сарадње, која је испод реалних могућности, и то кроз јасно дефинисане области.

Она је истакла да значајан потенцијал сарадње, између осталих, види у ИТ сектору, екологији и обновљивим изворима указујући да је Португалија у самом врху када се ради о старт-аповима.