Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
11.05.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković razgovarala je sa  ambasadorkom Portugalije Marijom Virdžinijom Mendes da Silva Pinom i tom prilikom istakla da ima dosta prostora za unapređenje privredne saradnje dve zemlje, kao i da je neophodno zajednički raditi kako bi se taj potencijal iskoristio.

Atanasković je istakla da su bilateralni odnosi Srbije i Portugalije na dobrom nivou, uz kontinuiran rast.

„Međutim, potencijali za saradnju su daleko veći bilo da je reč o investicijama ili drugim oblastima privredne saradnje od obostranog interesa“, rekla je Atanasković.

Navodeći da se ekonomska saradnja uglavnom bazira na spoljnotrgovinskoj robnoj razmeni koja je prošle godine iznosila 77,5 miliona evra, ministarka je ukazala da taj broj ne oslikava naše mogućnosti, ali da je dobro da robna razmena postoji i dodala „zato ćemo zajedno raditi na povećanju naših aktivnosti“.

Ambasadorka Portugalije se, takođe, složila da je neophodan zajednički rad na unapređenju privredne saradnje, koja je ispod realnih mogućnosti, i to kroz jasno definisane oblasti.

Ona je istakla da značajan potencijal saradnje, između ostalih, vidi u IT sektoru, ekologiji i obnovljivim izvorima ukazujući da je Portugalija u samom vrhu kada se radi o start-apovima.