Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
23.02.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић састала се данас са потпредседником Владе и министром за привредни развој и технологију Р. Словеније Здравком Почивалшеком, где су разговарали о сарадњи двеју земаља и простору за њено унапређење.

Атанасковић је истакла да су односи Србије и Словеније добри са перспективом даљег развоја.

„Економски односи крећу се узлазном путањом. У последњих 10 година спољнотрговинска размена бележи раст. У Србији послује 1.400 словеначких фирми које упошљавају 25.000 људи. Наш задатак је да уложимо напоре како бисмо привукли још више инвестиција“, рекла је Атанасковић.

Министарка је информисала саговорнике да је приоритет рада ресора којим руководи одржавање економске стабилности са акцентом на пружању подршке привреди за време кризе изазване пандемијом.

„Захваљујући залагању нашег председника Александра Вучића Србија је обезбедила вакцинацију великог броја људи, чиме смо још једном показали да су људски животи нешто најдрагоценије. Са јењавањем пандемије корона вируса гледаћемо да стварамо још боље економске услове и помогнемо привредницима. Пројекције привредног раста Србије указују на бржи економски опоравак земље од очекиваног, захваљујући снажном одговору наше економске политике, ублажене су економске и социјалне последице пандемије. Ради ублажавања последица кризе изазване пандемојом вируса корона, Србија је донела обиман пакет фискалних мера који је дао добре резултате“, навела је министарка.

Потпредседник Владе и министар за привредни развој и технологију Р. Словеније Здравко Почивалшек изразио је спремност за унапређење сарадње двеју земаља.
Он је истакао да је са министарком разговарао о тешким последицама које је на привреду оставила пандемија корана вирус.

„На неки начин завидим вам на томе да сте у Србији били веома успешни у прибављању довољних количина вакцина, ту сте испред нас. Надам се да ћемо у следећем периоду и ми у Словенији направити кораке напред у смислу вакцинације. Морамо сви све да урадимо да се живот нормализује и да омогућимо економији да иде у позитивном смеру“, рекао је Почивалшек.