Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
23.02.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković sastala se danas sa potpredsednikom Vlade i ministrom za privredni razvoj i tehnologiju R. Slovenije Zdravkom Počivalšekom, gde su razgovarali o saradnji dveju zemalja i prostoru za njeno unapređenje.

Atanasković je istakla da su odnosi Srbije i Slovenije dobri sa perspektivom daljeg razvoja.

„Ekonomski odnosi kreću se uzlaznom putanjom. U poslednjih 10 godina spoljnotrgovinska razmena beleži rast. U Srbiji posluje 1.400 slovenačkih firmi koje upošljavaju 25.000 ljudi. Naš zadatak je da uložimo napore kako bismo privukli još više investicija“, rekla je Atanasković.

Ministarka je informisala sagovornike da je prioritet rada resora kojim rukovodi održavanje ekonomske stabilnosti sa akcentom na pružanju podrške privredi za vreme krize izazvane pandemijom.

„Zahvaljujući zalaganju našeg predsednika Aleksandra Vučića Srbija je obezbedila vakcinaciju velikog broja ljudi, čime smo još jednom pokazali da su ljudski životi nešto najdragocenije. Sa jenjavanjem pandemije korona virusa gledaćemo da stvaramo još bolje ekonomske uslove i pomognemo privrednicima. Projekcije privrednog rasta Srbije ukazuju na brži ekonomski oporavak zemlje od očekivanog, zahvaljujući snažnom odgovoru naše ekonomske politike, ublažene su ekonomske i socijalne posledice pandemije. Radi ublažavanja posledica krize izazvane pandemojom virusa korona, Srbija je donela obiman paket fiskalnih mera koji je dao dobre rezultate“, navela je ministarka.

Potpredsednik Vlade i ministar za privredni razvoj i tehnologiju R. Slovenije Zdravko Počivalšek izrazio je spremnost za unapređenje saradnje dveju zemalja.
On je istakao da je sa ministarkom razgovarao o teškim posledicama koje je na privredu ostavila pandemija korana virus.

„Na neki način zavidim vam na tome da ste u Srbiji bili veoma uspešni u pribavljanju dovoljnih količina vakcina, tu ste ispred nas. Nadam se da ćemo u sledećem periodu i mi u Sloveniji napraviti korake napred u smislu vakcinacije. Moramo svi sve da uradimo da se život normalizuje i da omogućimo ekonomiji da ide u pozitivnom smeru“, rekao je Počivalšek.