Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
26.08.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић разговарала је данас са амбасадором Словачке Републике Федором Росохом о даљем унапређењу сарадње две земље, а акценат је био на предстојећим активностима од обостраног интереса.

На састанку се разговарало о посети потпредседника словачке Владе и министра привреде Словачке Републике Рихарда Сулика, који је и копредседник Мешовите комисије за економску сарадњу две земље, планираној током октобра.

Атансковић је истакла да ће сусрет са министром Суликом бити одлична припрема за састанак Мешовите комисије за економску сарадњу Србије и Словачке, која ће се одржати у новембру 2021. године у Братислави.

„Предстојећа Мешовита комисија је велика прилика да се увежу наше компаније у чему ће, поред надлежних министарстава, активну улогу имати и Привредна комора Србије“, рекла је Атанасковић која је копредседница комисије са српске стране.

Она је поновила да Србија и Словачка имају одличну сарадњу на свим нивоима.

„Важно је да имамо јаку политичку подршку за интензивирање наших економских односа, на чему активно радимо“, подвукла је Атанасковић.

Амбасадор Росоха је истакао да је идеја словачке стране да Мешовита комисија буде пропраћена и сусретима привредника, који би у директном контакту разматрали могућности о заједничкој сарадњи.

„Све ово радимо због наших привредника и развоја наших двеју економија“, истакао је Росоха и подсетио да две земље имају више позитивних примера сарадње.