Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
26.08.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković razgovarala je danas sa ambasadorom Slovačke Republike Fedorom Rosohom o daljem unapređenju saradnje dve zemlje, a akcenat je bio na predstojećim aktivnostima od obostranog interesa.

Na sastanku se razgovaralo o poseti potpredsednika slovačke Vlade i ministra privrede Slovačke Republike Riharda Sulika, koji je i kopredsednik Mešovite komisije za ekonomsku saradnju dve zemlje, planiranoj tokom oktobra.

Atansković je istakla da će susret sa ministrom Sulikom biti odlična priprema za sastanak Mešovite komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Slovačke, koja će se održati u novembru 2021. godine u Bratislavi.

„Predstojeća Mešovita komisija je velika prilika da se uvežu naše kompanije u čemu će, pored nadležnih ministarstava, aktivnu ulogu imati i Privredna komora Srbije“, rekla je Atanasković koja je kopredsednica komisije sa srpske strane.

Ona je ponovila da Srbija i Slovačka imaju odličnu saradnju na svim nivoima.

„Važno je da imamo jaku političku podršku za intenziviranje naših ekonomskih odnosa, na čemu aktivno radimo“, podvukla je Atanasković.

Ambasador Rosoha je istakao da je ideja slovačke strane da Mešovita komisija bude propraćena i susretima privrednika, koji bi u direktnom kontaktu razmatrali mogućnosti o zajedničkoj saradnji.

„Sve ovo radimo zbog naših privrednika i razvoja naših dveju ekonomija“, istakao je Rosoha i podsetio da dve zemlje imaju više pozitivnih primera saradnje.