Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
18.12.2020.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић састала се данас са сталном координаторком Уједињених нација у Србији Франсоаз Жакоб са којом је разговарала о будућим активностима УН-а и министарства.

 

На састанку се, између осталог, разговаралo и о кључним приоритетима Министарства привреде, као и о оквиру УН за сарадњу 2021- 2025. који треба да буде потписан са Владом Србије.

 

Атанасковић је том приликом поновила да су, између осталих, приоритети министарства даље унапређење пословног окружења и повећање инвестиција које ће обезбедити нова радна места.

 

Министарка је као један од најзначајнијих циљева  навела и подршку малим и средњим предузећима, нарoчито развоју женског и омладинског предузетништва оцењујући да УН посебно могу да дају свој допринос у тој области.

 

Жакоб је истакла да УН дају пуну подршку Влади Србије у реализацији циљева одрживог развоја Агенде 2030 и да ће активно радити са свим актерима укљученим у постизање циљева одрживог развоја.

 

Саговорнице су се сагласиле да верују да ће министарство и УН наћи конкретне моделитетe сарадње нарoчито у подршци женском предузетништву.