Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
18.12.2020.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković sastala se danas sa stalnom koordinatorkom Ujedinjenih nacija u Srbiji Fransoaz Žakob sa kojom je razgovarala o budućim aktivnostima UN-a i ministarstva.

 

Na sastanku se, između ostalog, razgovaralo i o ključnim prioritetima Ministarstva privrede, kao i o okviru UN za saradnju 2021- 2025. koji treba da bude potpisan sa Vladom Srbije.

 

Atanasković je tom prilikom ponovila da su, između ostalih, prioriteti ministarstva dalje unapređenje poslovnog okruženja i povećanje investicija koje će obezbediti nova radna mesta.

 

Ministarka je kao jedan od najznačajnijih ciljeva  navela i podršku malim i srednjim preduzećima, naročito razvoju ženskog i omladinskog preduzetništva ocenjujući da UN posebno mogu da daju svoj doprinos u toj oblasti.

 

Žakob je istakla da UN daju punu podršku Vladi Srbije u realizaciji ciljeva održivog razvoja Agende 2030 i da će aktivno raditi sa svim akterima uključenim u postizanje ciljeva održivog razvoja.

 

Sagovornice su se saglasile da veruju da će ministarstvo i UN naći konkretne modelitete saradnje naročito u podršci ženskom preduzetništvu.