Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
02.04.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић приликом посете Крушевцу састала се са руководством Града, а затим обишла породичну фирму „FLORY“ која се бави производњом хомогенизованих хранљивих препарата и дијететске хране.

Према речима министарке у Крушевцу је реализовано 11 инфраструктурних пројеката, а у претходној години завршена је реализација пројекта Изградња саобраћајница са инфраструктуром у оквиру зоне Стари аеродором, где је изграђено седам саобраћајница, од који су неке опремљене и тротоарима, паркинзима, зеленим појасом, бициклистичким стазама.

Атанасковић је истакла и да је Министарство привреде дало подстицаје за више фабрикa у Крушевцу оцењујући да тај град има потенцијала за још већи раст и развој.
Када је реч о програмима који су намењени малим и средњим предузећима и предузетништву, министарка је подвукла да укупно одобрена бесповратна средства за Крушевац од 2015. до 2020. године износе нешто више од 206 милиона динара, док је вредност остварених укупних инвестиција у истом периоду кроз програме за опрему, старт ап и развојне нешто више од 1 милијарде динара.

„Од ове године Министарство привреде спроводи и програм намењен женама и младима, који покрећу свој бизнис, како бисмо им помогли у пословању. Управо фирму коју смо посетили, а која се бави производњом здраве хране води жена. У питању је породична фирма, чији је власништво пренето на другу генерацију“, рекла је Атанасковић.

Министарка је похвалила власницу фирме Јелену Милошевић која се након студирања у Милану вратила у свој родни град да настави са породичним бизнисом.
Атанасковић је објаснила да „Flory”, производњу заснива на најсавременијим, светски признатим технологијама. Како каже поклањају велику пажњу научном истраживању, стручном оспособљавању и едукацији запослених и примени међународних стандарда квалитета.

Министарка је овом приликом позвала предузетнике да конкуришу за неки од програма Министарства.

Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић захвалила се министарки на посети наводећи да је сарадња Министарства и Града одлична и да верује да ће тако бити и у будућности.

Власница фирме је истакла да je посета министарке „ветар у леђа“ и подстрек да још више и боље радe и напредују.