Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
02.04.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković prilikom posete Kruševcu sastala se sa rukovodstvom Grada, a zatim obišla porodičnu firmu „FLORY“ koja se bavi proizvodnjom homogenizovanih hranljivih preparata i dijetetske hrane.

Prema rečima ministarke u Kruševcu je realizovano 11 infrastrukturnih projekata, a u prethodnoj godini završena je realizacija projekta Izgradnja saobraćajnica sa infrastrukturom u okviru zone Stari aerodorom, gde je izgrađeno sedam saobraćajnica, od koji su neke opremljene i trotoarima, parkinzima, zelenim pojasom, biciklističkim stazama.

Atanasković je istakla i da je Ministarstvo privrede dalo podsticaje za više fabrika u Kruševcu ocenjujući da taj grad ima potencijala za još veći rast i razvoj.
Kada je reč o programima koji su namenjeni malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu, ministarka je podvukla da ukupno odobrena bespovratna sredstva za Kruševac od 2015. do 2020. godine iznose nešto više od 206 miliona dinara, dok je vrednost ostvarenih ukupnih investicija u istom periodu kroz programe za opremu, start ap i razvojne nešto više od 1 milijarde dinara.

„Od ove godine Ministarstvo privrede sprovodi i program namenjen ženama i mladima, koji pokreću svoj biznis, kako bismo im pomogli u poslovanju. Upravo firmu koju smo posetili, a koja se bavi proizvodnjom zdrave hrane vodi žena. U pitanju je porodična firma, čiji je vlasništvo preneto na drugu generaciju“, rekla je Atanasković.

Ministarka je pohvalila vlasnicu firme Jelenu Milošević koja se nakon studiranja u Milanu vratila u svoj rodni grad da nastavi sa porodičnim biznisom.
Atanasković je objasnila da „Flory”, proizvodnju zasniva na najsavremenijim, svetski priznatim tehnologijama. Kako kaže poklanjaju veliku pažnju naučnom istraživanju, stručnom osposobljavanju i edukaciji zaposlenih i primeni međunarodnih standarda kvaliteta.

Ministarka je ovom prilikom pozvala preduzetnike da konkurišu za neki od programa Ministarstva.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović zahvalila se ministarki na poseti navodeći da je saradnja Ministarstva i Grada odlična i da veruje da će tako biti i u budućnosti.

Vlasnica firme je istakla da je poseta ministarke „vetar u leđa“ i podstrek da još više i bolje rade i napreduju.