Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
13.04.2021.

Мала и средња предузећа су носиоци економског развоја, због чега Министарство пружа посебну подршку овом сектору привреде, поручила је данас министарка привреде Анђелка Атанасковић током посете Бабушници где је обишла компанију PTP „D-Company“ export – import и „Lisca“.

Министарка Атанасковић је истакла да је веома значајно што у Пиротском округу успешно послују компаније које запошљавају велики број људи.

Она је овом приликом позвала предузетнике да се пријаве за програме Министарства привреде како би добили помоћ да започну или унапреде свој бизнис.

“Мала и средња предузећа су мотор привреде у Србији. Министарство привреде има различите видове помоћи предузетницима. Желимо да задржимо нашу децу у Србији, да подстакнемо развијање породичног бизниса, развијамо и градове и села широм Србије подједнако”, рекла је министарка.

Атанасковић је истакла значај залагања председника Александра Вучића приликом обезбеђивања довољне количине вакцине против корона вируса, што је од изузетног значаја и за привреду.

Она је подсетила на мере помоћи државе привредницима услед пандемије вируса Ковид-19.

“Правим мерама сачували смо привреду. Вакцинацијом ћемо сачувати здравље грађана. Само тако можемо да наставимо да развијамо нашу економију”, рекла је она.

Министарка је нагласила да је потребно развијати све делове Србије, а да је за привлачење инвеститора важно развијати инфраструктуру.

Председник општине Ивана Стојичић истакла је да, иако спада у неразвијене општине четврте категорије, Бабушница свакако може да се поноси својом привредом и привредницима.

“Четири компаније упошљавају нешто више од 1.000 радника у Бабушници , што је од великог значаја. Није било отпуштања од почетка епидемије. Свакако помоћ државе од великог је значаја, а ми као локална самоуправа настојаћемо да кроз развој инфраструктуре и неке друге подстицајне мере подржимо нашу привреде”, рекла је она.

Начелница Пиротског управног округа Драгана Тошић захвалила је министарки на посети и истакла да је Бабушница доказ да и у малим срединама, ако неко добро ради и има визију и потенцијал, може да оствари добар резултат.

Оснивач и власник компаније „D-Company“ Драган Ћирић рекао је да та фирма запошљава 400 људи и да има добру сарадњу са локалном самоуправом и државом, док је директор фирме „Lisca“ Мирослав Илић истакао да је то једна од ретких текстилних фирми са дугом традицијом у Србији која запошљава нешто више од 200 људи.