Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
13.04.2021.

Mala i srednja preduzeća su nosioci ekonomskog razvoja, zbog čega Ministarstvo pruža posebnu podršku ovom sektoru privrede, poručila je danas ministarka privrede Anđelka Atanasković tokom posete Babušnici gde je obišla kompaniju PTP „D-Company“ export – import i „Lisca“.

Ministarka Atanasković je istakla da je veoma značajno što u Pirotskom okrugu uspešno posluju kompanije koje zapošljavaju veliki broj ljudi.

Ona je ovom prilikom pozvala preduzetnike da se prijave za programe Ministarstva privrede kako bi dobili pomoć da započnu ili unaprede svoj biznis.

“Mala i srednja preduzeća su motor privrede u Srbiji. Ministarstvo privrede ima različite vidove pomoći preduzetnicima. Želimo da zadržimo našu decu u Srbiji, da podstaknemo razvijanje porodičnog biznisa, razvijamo i gradove i sela širom Srbije podjednako”, rekla je ministarka.

Atanasković je istakla značaj zalaganja predsednika Aleksandra Vučića prilikom obezbeđivanja dovoljne količine vakcine protiv korona virusa, što je od izuzetnog značaja i za privredu.

Ona je podsetila na mere pomoći države privrednicima usled pandemije virusa Kovid-19.

“Pravim merama sačuvali smo privredu. Vakcinacijom ćemo sačuvati zdravlje građana. Samo tako možemo da nastavimo da razvijamo našu ekonomiju”, rekla je ona.

Ministarka je naglasila da je potrebno razvijati sve delove Srbije, a da je za privlačenje investitora važno razvijati infrastrukturu.

Predsednik opštine Ivana Stojičić istakla je da, iako spada u nerazvijene opštine četvrte kategorije, Babušnica svakako može da se ponosi svojom privredom i privrednicima.

“Četiri kompanije upošljavaju nešto više od 1.000 radnika u Babušnici , što je od velikog značaja. Nije bilo otpuštanja od početka epidemije. Svakako pomoć države od velikog je značaja, a mi kao lokalna samouprava nastojaćemo da kroz razvoj infrastrukture i neke druge podsticajne mere podržimo našu privrede”, rekla je ona.

Načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tošić zahvalila je ministarki na poseti i istakla da je Babušnica dokaz da i u malim sredinama, ako neko dobro radi i ima viziju i potencijal, može da ostvari dobar rezultat.

Osnivač i vlasnik kompanije „D-Company“ Dragan Ćirić rekao je da ta firma zapošljava 400 ljudi i da ima dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i državom, dok je direktor firme „Lisca“ Miroslav Ilić istakao da je to jedna od retkih tekstilnih firmi sa dugom tradicijom u Srbiji koja zapošljava nešto više od 200 ljudi.