Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
24.03.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила је данас Зајечар где је са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић и градоначелником Бошком Ничићем обишла Фабрику мерних трансформатора и нове пунктове за вакцинацију код Дома културе Котлујевац.

„Посета Фабрици мерних трансформатора још једна је у низу посета привредним субјектима у градовима широм Србије, које организујемо како бисмо разговарали са привредницима о начинима за унапређење привредног амбијента“, рекла је Атанасковић.

Како је истакла, реч о фабрици која је корисник средстава Фонда за развој, бесповратних средстава у оквиру Програма подршке интернационализацији привредних друштава, предузетника и кластера, као и програма „Моја прва плата“.

„Министарство привреде брине о свим предузетницима, а један од основних циљева свакако је и помоћ младима да остану у Србији, у својим градовима, да ту раде и оснивају породице“, рекла је Атанасковић.

Министарка је истакла да се ресор на чијем је челу бави и инфраструктурним пројектима, а да је град Зајечар ове године конкурисао и добио средства за камп за младе.

Атанасковић је посебно указала на важност имунизације, и оно што на том плану ради председник Србије Александар Вучић подсећајући да нам многе земље света завиде због начина како је вакцинација код нас организована.

„То је изузетно важно за привреду. Што смо здравији то ћемо пре наставити да развијамо привреду и опорављамо нашу економију која је погођена епидемијом Корона вируса.“, рекла је Атанасковић.

Премијерка Брнабић је истакла да је Зајечар међу водећим локалним самоуправама у којима се реализује програм „Моја прва плата“, као и да је мало изнад републичког просека у вакцинацији.

„Захваљујући програму ‘Моја прва плата’ у Зајечару је кроз 64 компаније 110 младих добило прво радно место. Само у Фабрици мерних трансформатора први посао кроз програм добило је 18 младих“, рекла је Брнабић.

Она је изразила задовољство и због тога како напредује процес вакцинације у овом граду напомињујући да је важно да се свуда ради управо оно што се ради у Зајечару – да се уђе у свако село и разговара са грађанима.

 

Фото: Влада Србије/Слободан Миљевић