Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
24.03.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je danas Zaječar gde je sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i gradonačelnikom Boškom Ničićem obišla Fabriku mernih transformatora i nove punktove za vakcinaciju kod Doma kulture Kotlujevac.

„Poseta Fabrici mernih transformatora još jedna je u nizu poseta privrednim subjektima u gradovima širom Srbije, koje organizujemo kako bismo razgovarali sa privrednicima o načinima za unapređenje privrednog ambijenta“, rekla je Atanasković.

Kako je istakla, reč o fabrici koja je korisnik sredstava Fonda za razvoj, bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške internacionalizaciji privrednih društava, preduzetnika i klastera, kao i programa „Moja prva plata“.

„Ministarstvo privrede brine o svim preduzetnicima, a jedan od osnovnih ciljeva svakako je i pomoć mladima da ostanu u Srbiji, u svojim gradovima, da tu rade i osnivaju porodice“, rekla je Atanasković.

Ministarka je istakla da se resor na čijem je čelu bavi i infrastrukturnim projektima, a da je grad Zaječar ove godine konkurisao i dobio sredstva za kamp za mlade.

Atanasković je posebno ukazala na važnost imunizacije, i ono što na tom planu radi predsednik Srbije Aleksandar Vučić podsećajući da nam mnoge zemlje sveta zavide zbog načina kako je vakcinacija kod nas organizovana.

„To je izuzetno važno za privredu. Što smo zdraviji to ćemo pre nastaviti da razvijamo privredu i oporavljamo našu ekonomiju koja je pogođena epidemijom Korona virusa.“, rekla je Atanasković.

Premijerka Brnabić je istakla da je Zaječar među vodećim lokalnim samoupravama u kojima se realizuje program „Moja prva plata“, kao i da je malo iznad republičkog proseka u vakcinaciji.

„Zahvaljujući programu ‘Moja prva plata’ u Zaječaru je kroz 64 kompanije 110 mladih dobilo prvo radno mesto. Samo u Fabrici mernih transformatora prvi posao kroz program dobilo je 18 mladih“, rekla je Brnabić.

Ona je izrazila zadovoljstvo i zbog toga kako napreduje proces vakcinacije u ovom gradu napominjujući da je važno da se svuda radi upravo ono što se radi u Zaječaru – da se uđe u svako selo i razgovara sa građanima.

 

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević