Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
11.06.2021.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић посетила је Суботицу и том приликом се састала са градоначелником Стеваном Бакићем, представницима локалне самоуправе, Регионалне привредне коморе и привредницима.

Окосница разговора била је стање суботичке привреде и њени потенцијали, тачније шта то све Mинистарство може да да уради како би и се унапредило пословно окружење и самим тим створили бољи услови за пословање и живот грађана.

Атанасковић је овом приликом истакла да и домаћи и страни инвеститори имају једнака права у Србији, а да ће Министарство привреде пружити подршку свима који желе да раде, развијају се и запошљавају раднике.

Министарка је оценила да је суботичка привреда у одличном стању, јер  иако је епидемија узела данак, привредници се опорављају, те их је позвала да искористе подстицаје Министарства привреде захваљујући којима ће моћи и даље да раде и да се развијају.

Она је истакла и да епидемија корона вируса није омела компанију „JOVISTE “.

Наводећи да је компанија користили средства Министарства привреде за набавку опреме којим су унапредили и убрзали производњу за 200 одсто, Атансковић је позвала и остале привреднике да аплицирају за неки од програма Министарства.

„Драго ми је што ресор на чијем сам челу може да помогне фирмама да унапређују своје пословање и отварају нова радна места, али и да помогне онима који имају идеју да започну свој бизнис“, рекла је Атанасковић.

Она је подсетила да је Министарство привреде ове године издвојило две милијарде динара бесповратних средстава за четири програма подршке малим и средњим предузећима и то за набавку опреме, за подстицање предузетништва кроз развојне пројекте, за помоћ почетницима у бизнису и, по први пут, за програм намењен женама и младима.

Градоначелник Суботице изразио је задовољство што је министарка Атанасковић посетила тај град.

„Имали смо конструктиван разговор. Дотакли смо се многих тема, а најважнија је била стање суботичке привреде и њени потенцијали“, рекао је Бакић и додао да је доласком у Суботицу министарка показала да брине о суботичким привредницима.

У наставку посете Суботици, министарка обишла је суботичку компанију „JOVISTE“ која се бави производњом столарије, а која је захваљујући подршци државе добила субвенције за куповину опреме и ново запошљавање.

„Наша развојна мисија се остварује из дана у дан, а у оствариванју те мисије имали смо значајну помоћ државе у виду подршке у набавци неопходне опреме, као и субвенцијама за отварање нових радних места“, рекла је Биљана Мишановић, генерална директорка компаније „JOVISTE“.
Након компаније, министарка Анђелка Атанасковић састала се са суботичким привредницима.

Посету наставља сутра у предузећу „Al Pack“, након чега одлази у Kањижу.