Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
11.06.2021.

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je Suboticu i tom prilikom se sastala sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem, predstavnicima lokalne samouprave, Regionalne privredne komore i privrednicima.

Okosnica razgovora bila je stanje subotičke privrede i njeni potencijali, tačnije šta to sve Ministarstvo može da da uradi kako bi i se unapredilo poslovno okruženje i samim tim stvorili bolji uslovi za poslovanje i život građana.

Atanasković je ovom prilikom istakla da i domaći i strani investitori imaju jednaka prava u Srbiji, a da će Ministarstvo privrede pružiti podršku svima koji žele da rade, razvijaju se i zapošljavaju radnike.

Ministarka je ocenila da je subotička privreda u odličnom stanju, jer  iako je epidemija uzela danak, privrednici se oporavljaju, te ih je pozvala da iskoriste podsticaje Ministarstva privrede zahvaljujući kojima će moći i dalje da rade i da se razvijaju.

Ona je istakla i da epidemija korona virusa nije omela kompaniju „JOVISTE “.

Navodeći da je kompanija koristili sredstva Ministarstva privrede za nabavku opreme kojim su unapredili i ubrzali proizvodnju za 200 odsto, Atansković je pozvala i ostale privrednike da apliciraju za neki od programa Ministarstva.

„Drago mi je što resor na čijem sam čelu može da pomogne firmama da unapređuju svoje poslovanje i otvaraju nova radna mesta, ali i da pomogne onima koji imaju ideju da započnu svoj biznis“, rekla je Atanasković.

Ona je podsetila da je Ministarstvo privrede ove godine izdvojilo dve milijarde dinara bespovratnih sredstava za četiri programa podrške malim i srednjim preduzećima i to za nabavku opreme, za podsticanje preduzetništva kroz razvojne projekte, za pomoć početnicima u biznisu i, po prvi put, za program namenjen ženama i mladima.

Gradonačelnik Subotice izrazio je zadovoljstvo što je ministarka Atanasković posetila taj grad.

„Imali smo konstruktivan razgovor. Dotakli smo se mnogih tema, a najvažnija je bila stanje subotičke privrede i njeni potencijali“, rekao je Bakić i dodao da je dolaskom u Suboticu ministarka pokazala da brine o subotičkim privrednicima.

U nastavku posete Subotici, ministarka obišla je subotičku kompaniju „JOVISTE“ koja se bavi proizvodnjom stolarije, a koja je zahvaljujući podršci države dobila subvencije za kupovinu opreme i novo zapošljavanje.

„Naša razvojna misija se ostvaruje iz dana u dan, a u ostvarivanju te misije imali smo značajnu pomoć države u vidu podrške u nabavci neophodne opreme, kao i subvencijama za otvaranje novih radnih mesta“, rekla je Biljana Mišanović, generalna direktorka kompanije „JOVISTE“.
Nakon kompanije, ministarka Anđelka Atanasković sastala se sa subotičkim privrednicima.

Posetu nastavlja sutra u preduzeću „Al Pack“, nakon čega odlazi u Kanjižu.